Forsiden    Deutsch

Speiderbo ligger idyllisk til på Lifjell i Telemark.

Speiderbo ligger 800 meter over havet. Området innbyr til aktivit friluftsliv både sommer som vinter. Lifjell skisenter er kun 300 meter unna. Går man oppover kommer man raskt inn på Lifjell, et vakkert og flott friluftsområde. Bø Sommarland er kun 20 minutter unna.

Speiderbo ligger sentralt til på østlandet. I en radius på tre timers kjøring nås Oslo, Østfold, alle byene i Vestfold og
Grenlandsområdet i Telemark. Hytta er lett tilgjengelig både sommer som vinter med bilvei helt frem.

Kart til Speiderbo (Gule Sider)


Foto: Fred Isaksen ©

  På vinteren er det merkede og preparerte skiløyper i alle vanskelighetsgrader i turområdet.

5 minutter nedenfor Speiderbo finner du

Skianlegget Lifjell som har flotte skianlegg for hele familien med
• tre heiser (2 T - krok og 1 tallerken)
• flere nedfarter med varierende vanskelighetsgrad
• Telemarks største flomlysanlegg (3 km. av nedfartene er flombelyst)
Lifjell Vinterland ligger noen hundre meter fra Speiderbo og er et eget lite skisenter spesiellt for barn og nybegynnere. Et spennende aktivitetsanlegg som passer ypperlig for barn og nybegynnere på slalåm, snowboard og langrennski.

Rett ovenfor Speiderbo ligger Lifjellstua og Jønnbu Fjellkyrkje.


På sommeren har området en rekke severdigheter og attraksjoner å by på: Telemarkskanalen, Heddal Stavkirke, Telemarkshallen, Bø Museum, Norsk Skieventyr i Morgedal, Industriarbeidermuseet på Rjukan og flere.

Innover fjellet lokker ørreten. Det er mange fine fiskevann på Lifjell. I Bøelven kan det fiskes både laks, ål og ørret. Fiskekort fås bl.a kjøpt hos Lifjell Feriesenter. Høsten er det soppmuligheter flere steder i Bø-området.


Familieparken Bø Sommarland er åpent fra 9. juni til 19. august, og er Norges største vannland. Det tar ca 20 minutter å kjøre de 10 km ned fra Speiderbo.

I Bø sentrum (ca 22 min) finner du Gullbring Kulturanlegg med kino, treningsstudio, klatresenter og svømmehall med barnebasseng, varmebasseng, boblebad, sauna og solarium.

Ta også gjerne kontakt med Bø og Sauherad Turistkontor om du vil vite mer.
 
 
akela